In Zeebrugge is afgelopen weekend een 44-jarige man neergestoken door een groep illegale transitmigranten. De man betrapte de illegalen op heterdaad toen ze wilden inbreken in zijn caravan, waarna de groep zich tegen de man keerde. “Ze wilden mij dood”, getuigt de man aan Het Nieuwsblad. Ook een politieagente raakte gewond.

In het recente verleden kreeg de 44-jarige O. al verschillende keren ongewenst bezoek van illegalen over de vloer in zijn caravan. “De afgelopen maand braken ze maar liefst drie keer in”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “En telkens richtten ze heel wat schade aan. Ik kan nog begrijpen dat ze een plek zoeken om te slapen, maar waarom moeten ze dan steeds zo veel stukmaken?”

“Ze wilden mij dood”

Zaterdagavond merkte de man dat er opnieuw enkele illegalen rond zijn caravan stonden. Hij besloot naar buiten te gaan. “Ik wilde hen vriendelijk vragen wat ze aan het doen waren, maar voor ik het wist, gaf een van hen me een vuistslag”, klinkt het. “Het kwam tot een gevecht.” Maar plots doken nog ruim 10 illegalen op, die zich gezamenlijk tegen de man keerden.

“Voor ik het wist vielen die vijftien mannen mij aan. Een van hen had duidelijk de leiding en zei de andere wat ze moesten doen. Ze stampten me, sneden me met een mes en sprongen op mijn hoofd”, aldus de man nog. “Ze wilden mij dood. Daar ben ik bijna zeker van. Ik lag al op de grond, maar ze bleven stampen. Ze staken zelfs een mes in mijn handen en mijn nek. Als de politie niet tussenbeide was gekomen, dan was ik er niet meer geweest.”

Twee agenten slaagden erin om de vechtpartij te stoppen, maar deelden daarbij ook zelf in de klappen. Een vrouwelijke agente liep verschillende kneuzingen en blauwe plekken op. Het 44-jarige slachtoffer moest met steekwonden naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar de illegalen waren toen al gevlucht. Tot op heden werd niemand opgepakt in verband met de vechtpartij.