Drie allochtonen riskeren een celstraf van 2 en 3 jaar nadat ze bij een geval van verkeersagressie een man in levensgevaar sloegen. Ook enkele omstaanders die tussenbeide wilden komen deelden daarbij in de klappen. Eén van de slachtoffers lag meer dan een maand in coma. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De feiten dateren van afgelopen zomer, maar raakten nu pas bekend. Tijdens de zomernacht van 22 augustus scheurden de allochtonen aan hoge snelheid door de Parijsstraat in Leuven, toen ze plots een man maar ternauwernood konden ontwijken. De man wees de allochtonen op het feit dat ze in een verboden richting reden én bovendien veel te snel reden, maar dat kon op weinig begrip rekenen bij de inzittenden.

Straatvechter

De drie allochtonen, Muhamed B., Maljihi M. en Kandemir M., stapten uit hun wagen en begonnen klappen uit te delen aan de man. Wanneer hij probeerde weg te vluchten, werd hij tegen de grond gewerkt en kreeg hij verschillende stampen op zijn gezicht. Twee omstaanders wilden tussenbeide komen, maar deelden vervolgens ook in de klappen.

Maljihi M., een dertiger die in een straatvechtvereniging zit, sloeg één van hen meermaals vol in het aangezicht. Toen het slachtoffer neerzeeg, stampten de drie allochtone vrienden er opnieuw op los. Hij moest met spoed worden afgevoerd naar het ziekenhuis en verkeerde een tijd in levensgevaar. Meer dan een maand lag de man in coma.

Het drietal stapte terug in de wagen en reed weg. Door middel van camerabeelden en nummerplaatherkenning konden ze echter alsnog gevat worden. Het Leuvense parket vraagt nu celstraffen van 3 jaar en een boete van 1.800 euro voor Maljihi M., en 2 jaar en een boete van 1.200 euro voor de anderen.

ADVERTENTIE