GO!-leerkracht valt Van Langenhove aan in klas: “Rijkeluis-randdebiel”

0
36742

Een leerkracht van het KTA in Mariakerke (GO!-atheneum) is stevig haar boekje te buiten gegaan. Tijdens een les over de politieke actualiteit, haalde de leerkracht zeer vooringenomen uit naar het Vlaams Belang en naar Dries Van Langenhove in het bijzonder, de oprichter van het rechtse Schild & Vrienden die als onafhankelijke opkomt voor laatstgenoemde partij. Een “randdebiel die als onafhankelijke opkomt bij Vlaams Belang” en “een snobistische rijkeluisrechtenstudentje.” De directie van de school laat via een plaatsvervangende woordvoerder weten niet achter de uitingen te staan.

Tijdens een les aan het Atheneum in Mariakerke heeft een leerkracht zich bezondigd aan sterk bevooroordeelde taal in de klas. Dat blijkt uit een video die met de GSM is opgenomen door een van de leerlingen en onze redactie bereikte. De video voedt hardnekkige beschuldigingen van rechtse scholieren en studenten dat er aan pro-linkse indoctrinatie en beïnvloeding wordt gedaan in de Vlaamse klaslokalen. Voor Dries Van Langenhove – de kop van jut in de les – komen de feiten allerminst als donderslag bij heldere hemel.

“Je moet daarover eens nadenken, dat dat dus kan in België, dat een snobistische rijkeluis-rechtenstudentje nu opkomt bij de verkiezingen”

Op de ‘undercover’ gemaakte beelden is te zien hoe een lerares, gezeten op haar bureau, Van Langenhove uitmaakt voor het vuil van de straat. “Hoe dat momenteel in elkaar zit heeft nog weinig met politiek te maken, dat zijn allemaal strategische steekspellen, de val van de regering ook, nu de ene randdebiel die als onafhankelijke opkomt bij het Vlaams Belang, dat zijn truken van de foor […].”

“Je moet daarover eens nadenken, dat dat dus kan in België, dat een snobistische rijkeluis-rechtenstudentje nu opkomt bij de verkiezingen, wat maakt dat hij deel uitmaakt van de politieke wereld […]”, klink het bijzonder hard verder. “Alle belastingbetalers betalen nu mee voor dat eikeltje, terwijl hij niet onbemiddeld is, waardoor dat hij – als hij verkozen geraakt, hetgeen jammer genoeg allicht zal gebeuren – er fondsen naar hem gaan, die hij kan doorsluizen naar zijn bende… marginalen, waardoor dat hij dat troepje kan financieren (de rechtse jeugdgroep Schild & Vrienden, red.).”

Bovendien beweert de leerkracht in kwestie dat de parlementaire onschendbaarheid het strafrechtelijk onderzoek tegen Van Langenhove zou annuleren. “Dat is eigenlijk bij machtsgeile mensen een vrijgeleide om te beginnen sjoemelen, smeergeld aan te nemen en weet ik veel allemaal.”

Kop van jut Van Langenhove: “We roepen leerlingen op om hun leerkrachten te filmen als ze hun linkse overtuiging opdringen”

Van Langenhove benadrukt tegenover SCEPTR dat leerkrachten vrij moeten kunnen zijn in hun overtuiging. Maar ze mogen hun positie niet misbruiken ten voordele van die overtuiging, meent hij. “Elke dag opnieuw krijg ik een massa berichten van leerlingen die de linkse indoctrinatie op hun school beu zijn. Leerkrachten die N-VA en Vlaams Belang ‘fascistisch’ noemen, mij met Hitler vergelijken of hun leerlingen gewoon zonder verpinken oproepen om op Groen of sp.a te stemmen, noem maar op”, zo vertelt Van Langenhove die de video op zijn Facebookpagina plaatste en onze redactie onbewerkt tevoren liet inkijken. “Als leerkrachten of scholen worden aangesproken over dergelijke indoctrinatie doen ze alsof er niks aan de hand is. Ze negeren het probleem of werken het soms zelfs in de hand. Daarom roepen we nu leerlingen op om hun leerkrachten te filmen wanneer die het niet kunnen laten om hun linkse overtuiging aan hun leerlingen op te dringen.”

Bij de school in kwestie, het KTA te Mariakerke, nemen ze de zaak alleszins ernstig. “Hier staan we sowieso niet achter”, laat plaatsvervangende adjunct-directeur Pascal Verviers weten wanneer gevraagd om een reactie door SCEPTR. De nominale directie bekijkt nu de zaak.