In Brussel is gisteren een jonge vrouw aangerand door een chauffeur van vervoersmaatschappij MIVB. De dader, een 40-jarige man van buitenlandse origine, beweert dat hij de vrouw wilde versieren maar ontkent dat hij de vrouw heeft aangerand. Dat meldt La Capitale.

De feiten speelden zich af omstreeks 15u30 in het Brusselse metrostation Montgomery. Een  22-jarige vrouw vroeg de buschauffeur, Nejib genaamd, of ze even naar het toilet kon. Daarop stelde de chauffeur voor om gebruik te maken van de personeelstoiletten in het station. In de toiletten bleek echter dat Nejib andere plannen had met de vrouw.

Versieren?

“Laat me eens zien wat je onder je kleding draagt”, zei Nejib tegen de vrouw. Toen de vrouw dat niet wilde doen, begon Nejib haar te betasten. Hij zou daarbij onder meer de borsten van de vrouw hebben aangeraakt. De jonge vrouw vluchtte weg en legde klacht neer bij de politie. Enkele uren later kon de allochtone buschauffeur gearresteerd worden.

Nejib verklaarde aan de politie dat hij de vrouw probeerde te versieren, maar dat hij haar niet had aangeraakt. Na een nacht in de cel werd de man vrijgelaten. Het Brusselse parket benadrukt evenwel dat het onderzoek naar de aanranding nog loopt en dat Nejib een celstraf van 8 maanden tot 5 jaar riskeert als hij schuldig wordt bevonden.

Vervoersmaatschappij MIVB wilde vooralsnog geen commentaar kwijt over de zaak. “We hebben geen informatie over de beschuldigingen die op de site van La Capitale verschijnen tegen een van onze collega’s. In de tussentijd willen we niet speculeren of andere opmerkingen maken”, aldus woordvoerder Françoise Ledune aan La Meuse.