Syrië beschuldigde Israël er zondag van een luchtaanval in de buurt van Damascus uitgevoerd te hebben. Kort daarna onderschepte het ‘Ijzeren Koepel’-raketafweersysteem een Syrische raket boven de Golanhoogten.

Volgens het Russische ministerie van Defensie en het Syrische staatspersagentschap SANA heeft Syrische leger op zondag een Israëlische luchtaanval gedwarsboomd in de buurt van Damascus. Iets daarvoor waren explosies te horen in de buurt van de Syrische hoofdstad.

Raket boven Golanhoogten

De aanval zou uitgevoerd zijn door vier Israëlische F16-straaljagers. Volgens het Russische ministerie van Defensie werden er zeven Israëlische raketten vernietigd. Volgens hetzelfde bericht zouden er geen gewonden zijn gevallen en zou er geen schade zijn aan de luchthaven in Damascus.

Kort daarna liet het Israëlische leger weten dat het ‘Ijzeren Koepel’-raketafweersysteem een Syrische raket had neergeschoten boven de Golanhoogten. Mogelijk was de raket een vergeldingsactie op de Israëlische luchtaanval.

“Honderden Israëlische luchtaanvallen in Syrië”

Het is opmerkelijk dat de Israëlische luchtaanval op klaarlichte dag plaatsvond. Normaal vinden zulke aanvallen ‘s avonds, ‘s morgens of ‘s nachts plaats. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu (Likoed) gaf voor het eerst ook openlijk dat Israël al “honderden” luchtaanvallen tegen de sjiitische Libanese militie Hezbollah heeft uitgevoerd in Syrië.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/