Deze ochtend vroeg heeft de politie een grootschalige operatie uitgevoerd in Kuregem, Anderlecht. Sinds 05u00 voert men diverse huiszoekingen uit. De actie kadert in een onderzoek naar mensenhandel. Opvallend, de operatie wordt in opdracht van het parket van Ieper uitgevoerd. Dat brengt BRUZZ. 15 personen zouden zijn opgepakt.

De politie was deze dinsdagochtend vroeg in de weer. Meerdere huiszoekingen werden uitgevoerd in de Anderlechtse Kuregemwijk tussen het Baraplein en de Bergensesteenweg. “Een 30-tal politiecombi’s en twee helikopters” werden daarbij ingezet, zo weet RTL Info. 15 personen zouden zijn opgepakt, en ook zouden minstens zes winkels zijn binnengevallen.

De operatie wordt uitgevoerd door de federale gerechtelijke politie van Kortrijk en verkrijgt assistentie van de politie Brussel-Zuid. De opdrachten worden uitgevoerd op last van het parket van Ieper en kaderen in een grootschalig onderzoek naar mensenhandel. Het parket van West-Vlaanderen wil momenteel geen commentaar over het onderzoek meedelen. RTL brengt tevens dat ook fraude en douane-misdaad een piste kan zijn in het onderzoek.

‘Probleemwijk’ Kuregem

Kuregem is wat bekend staat als een ‘probleemwijk’ in Anderlecht. De buurt heeft een groot aantal allochtone inwoners en wordt geplaagd door drugs, zware criminaliteit en de radicale islam.

Kunstenaar en Brusselaar Jan De Cock liet vorig jaar nog optekenen dat hij zijn ateliers in ateliers in Kuregem heeft verkocht en zal verhuizen. “Ik zie wat verkeerd is of loopt, maar ik mag er niks over zeggen of publiceren”, aldus De Cock in mei vorig jaar in De Afspraak“Een aantal woorden mag ik niet meer gebruiken. De multiculturele samenleving is in elk geval niet geslaagd.”