In Duitsland is een Afghaans stel verschenen voor de rechtbank te München. Nadat de man (28) van het koppel een andere Afghaanse vrouw (26) leerde kennen via een onlinechat en ermee seks had na de belofte van trouwen, verplichtte hij haar om in te trekken bij hem en zijn vrouw. Het slachtoffer moest zich vervolgens prostitueren aan maar liefst 100-150 mannen. Het koppel zette de jonge vrouw onder druk door te dreigen om haar familie in te lichten dat ze niet langer maagd was, zo schrijft Der Spiegel.

In november 2017 ontmoeten een Afghaanse man en vrouw elkaar in een online chatroom. Met de belofte van een huwelijk overtuigt de man de vrouw in kwestie om seks te hebben. Maar hierna loopt het mis. De man zet de vrouw onder druk en dreigde ermee haar familie in te lichten over haar onzedelijkheid. Ze moest intrekken bij de man, die reeds een vrouw had, en alle contact met haar familie verbreken. De vrouw zou maandenlang een lijdensweg moeten ondergaan.

Slachtoffer moest ook gedwongen seks hebben met het misbruikkoppel

Eens ingetrokken bij het koppel zou de vrouw meermaals verkracht worden door het koppel en met de dood worden bedreigd. De vrouw werd tevens via het internet geprostitueerd aan tientallen mannen. Naar schatting zouden tussen de 100 en 150 mannen het misbruikende koppel verrijken. In maart 2018 zou de vrouw zich eindelijk tot de politie kunnen wenden met behulp van een klant.

Het slachtoffer werd tot dan de mond gesnoerd met het dreigement dat haar familie zou ingelicht worden over haar niet maagd zijn en prostitutie-activiteiten. In bepaalde streng-islamitische middens zijn de sociale stigma’s op buitenechtelijke betrekkingen immers zeer ernstig en kan het in bepaalde gevallen zelfs leiden tot ‘eerwraak’. Men meent dan de beschadigde eer van de familie te kunnen ‘herstellen’ door het (veelal vrouwelijke) familielid te mishandelen of in het ergste geval zelfs te vermoorden.

Het koppel moet zich nu gedurende deze maand verantwoorden in de rechtbank wegens klachten rond gedwongen prostitutie, verkrachting en ‘pimpen’.