Het volledige dossier van jihadist Mehdi Nemmouche, de aangeklaagde voor de terreuraanslag tegen het Joods Museum in 2014, werd dinsdagavond gestolen uit het kantoor van advocaat Vincent Lurquin. Dat bevestigt het Brussels parket aan VTM Nieuws. Lurquin is de advocaat van de moeder van één van de dodelijke slachtoffers.

Zowel het volledige dossier tegen Nemmouche als de laptop van advocaat Lurquin werden gisteren gestolen. Sudinfo voegt daar aan toe dat een baseballknuppel en een replica-Kalasjnikovwapen werden achtergelaten op de bureau van de advocaat. Allicht ter intimidatie. De aanslagpleger gebruikte een Kalasjnikov tijdens zijn aanslag op het Joods Museum. Deze maand ging het proces tegen Nemmouche van start. Zijn advocaat Sébastien Courtoy stelde daarbij dat zijn cliënt ‘onschuldig’ zal pleiten.

Saboteert iemand het proces tegen Nemmouche?

Begin deze maand werden nog op klaarlichte dag de autopsieverslagen van de 22/03-aanslagen gestolen uit het kantoor van de wetsdokter, dat gewoon open stond. Even later bleek dat ook de autopsieverslagen van de slachtoffers van de aanslag op het Joods Museum vervat waren op de schijf. De dief in kwestie bleek een vrijgelaten ‘foreign terrorist fighter’. Iliass Khayari werd in 2016 nog veroordeeld tot 5 jaar cel.

Tijdens de aanslag op het Joods Museum, op 24 mei 2014, veroorzaakten vermoedelijke daders Nemmouche en zijn kompaan Nacer Bendrer vier doden. Eerst werden met een handwapen twee bezoekers neergeschoten en vervolgens met een Kalashnikov twee museummedewerkers. Nemmouche werd enkele dagen na de aanslag gevat in Frankrijk met de wapens van de aanslag gewikkeld in een IS-vlag en een camera met beelden waarin de aanslag wordt opgeëist.

LIVE: Dossier Nemmouche gestolen, wat nu?

Het dossier van de terreurverdachte Mehdi Nemmouche is gestolen. Wat betekent dat nu? Volg nu een extra VTM NIEUWS.

Publiée par VTM NIEUWS sur Mercredi 30 janvier 2019