Afgelopen vrijdag kon een illegale crimineel het op een lopen zetten tijdens zijn derde ‘medische controle’ in het Brusselse Sint-Pieterziekenhuis. Hij profiteerde van de plaspauze van een van zijn bewakers. Vier dagen later is de man nog altijd spoorloos, ondanks een klopjacht van de politie. Dat bevestigt het parket en brengt BRUZZ. Ook de 19-jarige drugdealer die ontsnapte in Mechelen blijft op vrije voeten.

Sinds december 2017 verbleef de illegale Y. Ben Saad (40) in de gevangenis van Vorst wegens drugsfeiten. Hij werd echter vorige week vrijdag naar het Sint-Pietersziekenhuis in deBrusselse  Marollen gebracht voor een medisch onderzoek. Maar toen een van zijn bewakers op plaspauze ging, zette Ben Saad – nochtans geboeid – het op een lopen. De politie is sindsdien naar de man op zoek, maar kon hem nog niet vatten. Men vermoedt dat de man nu in het buitenland zit. Hij staat inmiddels internationaal geseind.

Derde keer goeie keer: Crimineel Ben Saad kiest het hazenpad terwijl bewaker plast

Het was de derde maal dat Ben Saad werd binnengebracht voor een medisch onderzoek. De eerste maal werd niets gevonden en de tweede maal werd hij betrapt op het dragen van burgerkledij onder zijn gevangenisuniform. Allicht plande hij toen ook een ontsnapping. Vrijdag zou hij eveneens burgerkleren hebben aangehad onder zijn detentieplunje.

Vrijdag ontsnapte tevens een gevangene (ook opgesloten wegens drugsfeiten) uit de het gerechtsgebouw van Mechelen. Hij werd door de politie van Dendermonde voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen, maar kon zich op een bepaald moment “onttrekken aan zijn bewakers”, aldus de politie. Hij zette het hierna, eveneens geboeid, op een lopen. Ook deze voortvluchtige werd nog niet gevat. “Uiteraard blijft de politie volop zoeken. De verdachte staat geseind en we zijn actief op zoek naar alle mogelijke aanwijzingen. Of er veel aanknopingspunten zijn, daar kunnen we in het belang van het onderzoek niets over kwijt”, vertelde Lieselotte Claessens van het Mechelse parket daarover in De Standaard maandag.