Op 31 december 2018 vond een inbraak plaats in een van de politiegebouwen van de lokale politie Brussel Hoofdstad/Elsene. Er werd geld gestolen alsook accessoires zoals handboeien. Maar wat de politie echt zorgen baart, is dat de inbrekers al de persoonlijke dossiers van agenten van de politiezone ‘Polbru’ konden inkijken. Men vreest nu voor de veiligheid van de betrokken agenten. Dat brengt La Dernière Heure.

Opnieuw een sterk staaltje Kafka bij de Belgische justitie- en veiligheidsdiensten. Op 31 december, vlak voor het nieuwe jaar, werd ingebroken in een van de politiekantoren van Brussel. Tot overmaat van ramp werd pas op 2 januari het misdrijf ontdekt. “Op 2 januari werd inderdaad een diefstal met braak vastgesteld in de politielokalen in de Lombardstraat te Brussel”, zo bevestigt Brussels parketwoordvoerder Denis Goeman de feiten in La Dernière Heure.

Hallucinant: 2.500 personeelsdossiers werden doorzocht

“Het voorwerp van de diefstal betreft een som geld die toebehoorde aan het personeel alsook accessoires, een helm en handboeien, die niet meer in gebruik zijn”, zo illustreerde Goeman verder woensdag. “Na raadpleging van de documenten in de bezochte lokalen heeft men vastgesteld dat geen enkel document werd ontvreemd.

Maar vandaag blijkt dat de dieven ongestoord alle documenten – met de persoonlijke gegevens van agenten – konden doorzoeken. De inbraak en dit verlies aan info baart de politie zorgen. De betrokken agenten kregen intussen een interne nota die hen oproept om extra voorzichtig te zijn en de deuren achter zich goed te sluiten bij vertrek.

Mysterie voorlopig onopgelost

Niet minder dan 2.500 personeelsdossiers van de politiezone ‘Polbru’ zijn doorzocht, zo weet men bij La Dernière Heure. Niets werd overgeslagen en elk van deze dossiers bevat gevoelige informatie. Voorlopig blijft het onduidelijk of de dossiers werden gefotokopieerd of gefotografeerd en voor welke doeleinden de dossiers werden doorzocht. De dader of daders blijven in ieder geval spoorloos.

Speurders vragen zich af waarom de dieven louter in een politiekantoor zouden inbreken voor wat geld, handboeien en een helm. Bizar detail: de dieven stolen ook enkele kasten, maar die brachten ze terug.