Een 61-jarige arts uit het Luikse Borgworm is veroordeeld tot 8 jaar celstraf. Dit nadat hij zijn kleindochter – een baby van vijf maanden – verkrachtte. Het kind moet nu verschillende chirurgische ingrepen ondergaan om te kunnen genezen. Dat brengt La Dernière Heure. 

Een 61-jarige man, een arts uit Borgworm, is vandaag in het hof van beroep in Luik veroordeeld tot 8 jaren celstraf. Dit na het verkrachten van een baby, zijn eigen kleinkind. Vervroegd vrijkomen wordt vermoeilijkt, al blijft het mogelijk. De arts wordt 10 jaar lang ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Drie rechters aldaar moeten unaniem akkoord gaan met vervroegde vrijlating. Op sociale media is er echter flink wat verontwaardiging. Opiniemakers zoals Dries Van Langenhove van het rechtse Schild & Vrienden vinden de straf te laks en wijzen op een ‘rotte justitie’.

Na misbruik baby: Meerdere chirurgische ingrepen reeds verricht, nog meer verwacht

Op 4 februari 2017 vertrouwden de ouders van de baby hun dochtertje toe aan de grootvader van het kind, niet wetende dat hun familielid een gestoorde pedoseksueel was. De man vergreep zich nog dezelfde avond aan het kind, “na een impuls”  toen hij haar luier ververste. Het kind werd de volgende dag teruggebracht naar de moeder alwaar hij beweerde dat de verwondingen die de baby had te wijten waren aan spijsverteringsproblemen.

Dit bleek echter weinig overtuigend. Na het inschakelen van de ordediensten vonden speurders bebloede zakdoekjes aan in de woning van de arts die zowel DNA-sporen van de baby als de dokter bevatten. De man ontkende aanvankelijk de baby gepenetreerd te hebben met zijn lid, maar op zijn geslachtsdeel werden evenzeer DNA-sporen van het kind aangetroffen. De verkrachter zei zich niets te herinneren wegens overmatig alcohol- en medicijngebruik. Het kind moest meerdere chirurgische ingrepen ondergaan om de schade aan de genitale organen te herstellen. Verwacht wordt dat het kind nog meer operaties zal moeten ondergaan.

Ondanks dat op de computer van de man maar liefst 147.000 kinderporno-afbeeldingen aangetroffen, vermoedde nooit iemand iets over de pedoseksuele neigingen van de arts. Op de foto’s stonden vooral baby’s, zo weet BELGA. Na een veroordeling in eerste aanleg ging het parket in beroep, maar het besloot om toch geen grotere straf te vorderen omdat de beklaagde aantoonde bewust te zijn van de ernst van de feiten.