In Denderleeuw hebben twee jongemannen van Afrikaanse origine eergisteren een conducteur van NMBS aangevallen en bespuwd. Dat meldt Het Nieuwsblad. Het slachtoffer moest met spoed worden afgevoerd naar het ziekenhuis en is een week arbeidsongeschikt. De allochtonen werden gearresteerd, maar meteen vrijgelaten.

Om nog onduidelijke redenen kwam het dinsdagmiddag omstreeks 14u30 tot ruzie tussen een conducteur van vervoersmaatschappij NMBS en twee jongemannen van Afrikaanse origine. De allochtonen vielen daarbij de conducteur aan en deelden daarbij enkele rake klappen uit. Vervolgens bespuwden ze de man en gingen ze ervandoor.

Week arbeidsongeschikt

De politie werd verwittigd en kwam ter plaatse. Al snel werden de allochtonen opgemerkt en werden ze gearresteerd. Het gaat om twee mannen van Afrikaanse origine, een 20-jarige man uit Ukkel en een 22-jarige man uit Sint-Agatha-Berchem. Ze werden verhoord, maar meteen weer vrijgelaten, zo bevestigt het parket Oost-Vlaanderen aan Het Nieuwsblad.

“De twee heren zijn ondertussen vrijgelaten”, aldus Annelies Verstraete van het parket Oost-Vlaanderen. “De man uit Sint-Agatha-Berchem kwam vrij onder strikte voorwaarden.” Er zouden geen bewijzen zijn dat de andere jongeman ook effectief slagen uitdeelde, en dus werd hij vrijgelaten zonder voorwaarden.

Na het incident moest de conducteur met spoed naar het ziekenhuis worden afgevoerd. “De treinbegeleider verkeerde niet in levensgevaar na de slagen”, aldus Verstraete nog. Maar de man liep wel ernstige verwondingen op en is daardoor minstens een week arbeidsongeschikt.

ADVERTENTIE