Opnieuw is een optreden van de Algerijns-Nederlands-Franse rapper Boef uit de hand gelopen. Gisterenavond ging in het poppodium 013, in het Nederlandse Tilburg, een concert door alwaar Boef optrad. Maar dat optreden liep uit de hand. Mensen van de veiligheid moesten “regelmatig optreden” tegen fans die ‘ongepast gedrag’ vertoonden. Verschillende opstootjes vonden plaats. Meerdere fans werden uit de zaal verwijderd, zo laat een woordvoerder van 013 weten aan het Algemeen Dagblad. De politie moest ingeschakeld worden nadat de rellen zich op de straat verplaatsten en uit de hand liepen.

“Heel vervelend allemaal”, zo klinkt het bij het bestuur van 013 nadat het optreden van Boef in de soep draaide zondagavond. Oproerkraaiers veroorzaakten opstootjes en geweld. Maar de zaken liepen vooral buiten op straat uit de hand, waar 150 meter verder van 013 rellen ontstonden. Op het Piusplein begonnen allochtone relschoppers met stoelen te gooien naar de politie. De betrokken agenten waren verplicht om de wapenstok in te zetten. De klanten van de McDonald’s op het Piusplein mochten een uur lang de zaak niet verlaten.

Slechts 5 jongemannen gearresteerd, na steekpartij op het Pieter Vreedeplein

Uiteindelijk werden er 5 minderjarige jongemannen (15-17) opgepakt, allen afkomstig uit Tilburg, behalve één verdachte uit Boxtel. Ze werden zondag verhoord inzake een steekpartij op het Pieter Vreedeplein, tweehonderd meter verderop. Of deze arrestanten ook fans zijn van Boef is nog niet duidelijk, zo stelt de politiewoordvoerder. Het management van Boef wilde in ieder geval niet reageren op de incidenten.

Het is niet de eerste maal dat er ophef ontstaat rond Boef. Begin vorig jaar plaatste Boef – echte naam: Sofiane Boussaadi – een video waarin hij vertelde hoe hij in de nacht van oud op nieuw werd opgepikt door drie vrouwen nadat hij autopech had“Opgehaald door drie kechs”, luidde het. ‘Kech’ betekent zoveel als ‘hoer’. Na de eerste verontwaardigde reacties klonk er nog meer vrouwonvriendelijke taal vanwege Boussaadi“Wat doen jullie in een club met alcohol, korte rokjes om acht uur ’s ochtends. Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een ‘kech’. Als je thuis zit, de hele dag niets doet, studeren, dan noem ik je een vrouw. Maar word als ‘kech’ niet boos, als ik je een ‘kech’ noem, je bent gewoon een kech.” Maat wat later zouden er dan toch excuses volgen, nadat er boycots regenden.

Opvallend detail: Boef werd in 2016 al eens opgepakt wegens opruiing in Tilburg. Hij had toen in een filmpje opgeroepen om in Tilburg-Noord te gaan vechten. Zo’n 100 allochtone jongemannen daagden toen op.

Abou Jahjah neemt het op voor Boef: “Structureel racisme!”

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

ADVERTENTIE