Een gekende draaideurcrimineel is veroordeeld tot 5 jaar effectieve celstraf. De bandiet, van Marokkaanse origine en nauwelijks 20 jaar oud, misbruikte drie tienermeisjes van 14-15 jaar en duwde hen in de prostitutie. Hij gaf de meisjes drugs en gebruikte de woonst van zijn moeder als bordeel. Dat brengt Het Laatste Nieuws.

Allochtone veelpleger Ilyasse C. is nauwelijks 20 jaar oud, maar toch al een vaste klant bij politie en de rechtbank. Ondanks dat hij sinds 2014 een traject volgt van de jeugdrechtbank wegens afpersing, bleef hij op het slechte pad. Nieuwe veroordelingen volgden omtrent – alweer – afpersing alsook slagen en verwondingen. De hardnekkige boef was tevens betrokken bij de ’16-rellen in de Antwerpse wijk Luchtbal toen allochtone jongemannen onder meer brand stichtten en stenen gooiden naar de politie. Ilyasse C. zelf gooide toen een kassei door een ruit van een politiecombi. Hij kreeg 40 maanden voor zijn aandeel in de rellen, maar kwam al weer snel vrij met een enkelband. Afgelopen zomer kreeg hij er nog eens zes maanden bij omwille van drugbezit. En nu krijgt hij vijf jaar wegens het prostitueren van tienermeisjes.

Huis van moeder in Willebroek fungeerde als bordeel

De hardnekkige crimineel Ilyasse C. heeft er een zoveelste veroordeling bij. De allochtone carrièremisdadiger misbruikte als ‘loverboy’ drie meisjes van amper 14 en 15 jaar. Hij gaf hen cannabis, XTC en cocaïne en dwong hen in de prostitutie. De slachtoffers kwamen uit een instelling of waren weggevlucht van thuis.

De jonge pooier had verschillende handlangers die de tienerhoertjes moesten rondrijden naar klanten. De 15-jarige Y. – die aanvankelijk ook een van de prostituees van C. was – werkte zich op tot zijn rechterhand en hield de zaken op orde als C. op vakantie ging in Marokko. Pikant detail: De Marokkaanse veelpleger voerde vanuit de woning van zijn moeder in Willebroek zijn pooier-activiteiten uit. Klanten konden naar de ouderlijke woonst komen en de meisjes moesten er drugs gebruiken. In augustus 2017 viel de politie echter binnen en werden de meisjes gered.

“Hij maakte schromelijk misbruik van bijzonder kwetsbare meisjes door hen onderdak te bieden en hen te laten betalen met geld verdiend door escorte- en prostitutiewerk”, zo citeert Het Laatste Nieuws de forse communicatie van de rechtbank. “Vervolgens vertrok hij met dit geld op vakantie naar Marokko en zelfs van daaruit hield hij controle over hen en eiste hij hun opbrengsten op. Hij liet ook toe dat verschillende minderjarigen en meerderjarigen allerhande verdovende middelen gebruikten in zijn woning.” De vraag is echter hoeveel de forse uitlatingen van de rechtbank zullen uithalen als Ilyasse C. niet opgesloten blijft. Van inkeer is tijdens zijn vele eerdere veroordelingen weinig gebleken.