In Frankrijk heeft een 22-jarige migrant uit Ivoorkust een man doodgestoken die hem onderdak bood. Het slachtoffer, een man van 56 jaar oud, kreeg maar liefst 28 messteken toegediend en overleed ter plaatse, in zijn huis. De Ivoriaan bekende intussen de feiten en verblijft momenteel in voorlopige hechtenis. Dat meldt France 3

Bertrand Louiset, een man uit de Franse stad Tours, werkte al jaren als vrijwilliger bij verschillende hulporganisaties. Zo werkte de 56-jarige Fransman onder meer bij UTOPIA56, en organisatie dat hulp biedt aan minderjarige migranten die zonder begeleiding naar Frankrijk kwamen. Hij leerde er een Ivoriaanse migrant kennen en ving hem later bij zichzelf thuis op.

28 messteken

Maar dat moest Bertrand Louiset uiteindelijk met zijn leven bekopen. Het zou tot een ruzie zijn gekomen tussen Fransman en de Ivoriaanse migrant, waarna Louiset de Ivoriaan vroeg om zijn appartement te verlaten. De Ivoriaan viel Louiset vervolgens aan met een mes en bracht hem om het leven met maar liefst 28 messteken. Pas zes dagen later werd het levenloze lichaam van de Fransman aangetroffen, in diens woning.

De feiten dateren van midden december, maar raakten nu pas bekend. Op 17 december werd de Ivoriaanse migrant opgepakt. Hij bekende dat hij Louiset vermoord had en werd in voorlopige hechtenis geplaatst. Intussen werd hij ook al voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangeklaagd voor moord.

ADVERTENTIE