De 25-jarige Afghaan die enkele maanden geleden een minderjarig meisje aanrandde in Lier komt er vanaf met een werkstraf. In de rechtbank stelde de man gefrustreerd te zijn geweest door de strikte regels van de Ramadan. Het parket vorderde een celstraf van 10 maanden met uitstel, maar daar ging de rechter dus niet op in. Dat meldt Belga.

Tijdens de Ramadan, de islamitische vastenmaand, mogen gelovige moslims overdag niet eten of drinken, maar ook geen seks hebben. Dat dat voor sommige moslims een moeilijke opgave is, moest een jong meisje enkele maanden geleden aan de lijve ondervinden. In het station van Lier greep een Afghaanse man het meisje vast aan haar achterwerk, begon hij haar te kussen, te likken en liet hij zijn hand over de schaamstreek van het meisje gaan.

Rekening houden met culturele achtergrond

In de rechtbank verklaarde de 25-jarige Afghaan dat hij gefrustreerd was door de strikte regels die de Ramadan oplegt aan moslims. Zijn advocaat vroeg de rechter om rekening te houden met zijn culturele achtergrond en zijn jonge leeftijd. “Mijn cliënt was zijn seksuele driften niet de baas, hij komt uit een land waar seks taboe is en kreeg thuis nooit informatie over meisjes en vrouwen”, aldus zijn advocaat Pieter De Wit.

Het parket had om een celstraf van 10 maanden met uitstel gevraagd, maar de advocaat van de man vroeg in de rechtbank uitdrukkelijk om geen celstraf op te leggen. “Een effectieve celstraf zou zijn toekomst in het gedrang brengen”, klonk het. De rechter toonde begrip en gaf een mildere straf. Hij legde de Afghaanse man uiteindelijk een werkstraf op van 120 uur.

ADVERTENTIE