Een 17-jarig Duits meisje dat sinds vrijdag vermist was, is dood teruggevonden in een lokaal asielcentrum. De dader, een jonge man van Keniaanse origine, heeft bekend het meisje vermoord te hebben. Dat meldt de Duitse krant Deutsche Welle

Vrijdag gaven de ouders van het 17-jarige slachtoffer hun dochter op als vermist. Het meisje vertelde haar ouders dat ze een vriendin ging bezoeken, maar daar kwam ze nooit aan. De Duitse politie zette een grootschalige zoekactie op waarbij meer dan 150 speurders, agenten en duikers deelnamen.

Gekend bij politie

Aan een vijver nabij het plaatselijk asielcentrum werden enkele kleren van het meisje teruggevonden. Speurhonden leidden de politie vervolgens naar het asielcentrum, waar ze zondagavond het levenloze lichaam van het jonge meisje aantroffen. Ze werd teruggevonden in de kamer van een 19-jarige Keniaanse man, die gearresteerd werd.

De Keniaanse jongeman bekende dat hij het meisje vermoord heeft na een uit de hand gelopen ruzie. Hij werd in voorhechtenis geplaatst en zal worden aangeklaagd voor moord. In het verleden kwam hij al in aanraking met de Duitse politie wegens zedenfeiten.