Volgens Guy Verhofstadt, oud-premier van België en fractieleider van de liberalen (ALDE) in het Europese Parlement, wordt de ‘Gele Hesjes’-beweging “gemanipuleerd door extreemrechts”. Hij noemt daarbij ook Steve Bannon, voormalig adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, en Marine Le Pen (RN). “Ze willen maar een ding: Europa vernietigen”, aldus Verhofstadt.

“Ik vrees dat de ‘Gele Hesjes’, oorspronkelijk fatsoenlijke hardwerkende mensen, gemanipuleerd worden door extreemrechts, Bannon en Le Pen, die dit weekend op de Belgische televisie leken te genieten van het brandende Parijs”, schrijft Guy Verhofstadt op Twitter. “Ze willen maar een ding: Europa vernietigen.”

‘Gele Hesjes’

De ‘Gele Hesjes’-protesten gaan intussen hun vijfde week in in Frankrijk. In heel Frankrijk kwamen mensen op straat. In Parijs werd de sfeer meerdere weekends op rij erg grimmig. Aanvankelijk begon het protest uit onvrede met een geplande belastingverhoging op diesel, maar de beweging is intussen veel breder geworden dan dat.

ADVERTENTIE