Bekir Eraslan (31) schoot de 16-jarige Humeyra Öz op haar middelbare school in Rotterdam dood vanwege een beëindigde relatie. Dader en slachtoffer, beiden van Turkse origine, zouden hun relatie begonnen zijn toen het meisje nog maar 14 jaar oud was. Dat meldt de Volkskrant. De man was overigens geen onbekende voor het gerecht en was in het verleden reeds veroordeeld wegens steekpartijen.

Gisteren werd de 16-jarige Humeyra Öz in de fietsenstalling van het Design-college in Rotterdam doodgeschoten door haar 31-jarige ex-vriend Bekir Eraslan. Volgens ooggetuigen werden er acht schoten op het meisje afgevuurd, waarvan vier dichtbij. Pogingen om haar te reanimeren waren tevergeefs.

Relatie begonnen toen meisje veertien was

Humeyra en Bekir zouden hun relatie via Facebook begonnen zijn toen Humeyra nog maar veertien was. Bekir zou zich daarbij jonger hebben voorgedaan dan hij in werkelijkheid was. Toen Humeyra de relatie beëindigde en hem op sociale media blokkeerde, bleef Bekir haar lastigvallen.

De familie van het meisje was niet opgezet met de relatie. “De familie van haar is zelfs nog gaan praten met de familie van hem. Ze zeiden dat ze te jong was, dat hij geen partij was en dat het afgelopen moest zijn. Toch bleef hij haar lastigvallen en bedreigen”, zegt de neef van Humeyra tegen de Volkskrant.

Reeds veroordeeld wegens steekpartij

Een jaar geleden zou de familie van het meisje aangifte hebben gedaan wegens mishandeling, intimidatie en bedreiging, aldus de neef. “Hij is daarvoor door de rechter onlangs veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf”, klinkt het. “Dat was maximaal twee maanden geleden. Waarom liep hij nog vrij rond?” 

Het Openbaar Ministerie bevestigde aan de Volkskrant dat de man onder reclassering stond. Bekir zou ook al een gevangenisstraf van 3,5 jaar hebben uitgezeten omdat hij zijn schoonbroer had neergestoken. Ook was hij actief in een motorbende en in het criminele circuit. Een andere buurtbewoner meldt dat hij “vaker mensen heeft gestoken”.

“Hij had ook al eerder problemen met haar”, zegt dezelfde buurtbewoner. “Als je psychisch in orde bent, ga je geen relatie aan met een meisje van 14 of 15 – want dan ben je een pedofiel. En ga je niet iemand zomaar doodschieten. Ik sta echt versteld. Hij is helemaal gestoord. Heb je geen eer dan, geen hart, geen gevoelens?”