De Britse premier Theresa May (Con.) zou de cruciale parlementaire stemming over de ‘Brexit’-overeenkomst uitgesteld hebben. Dat schrijft The Guardian. Ze zou niet genoeg steun vinden voor haar ‘Brexit’-deal in het Britse Lagerhuis.

De Britse premier Theresa May (Con.) zou de cruciale parlementaire stemming over de ‘Brexit’-overeenkomst uitgesteld hebben. Dit wil zeggen dat ze niet gelooft dat ze haar impopulaire akkoord door het Britse Lagerhuis kan krijgen. Het zou haar niet gelukt zijn om genoeg van de 100 Conservatieve Parlementsleden, die tegen de deal waren, te overhalen. May zou later deze namiddag met een verklaring komen.

Regering-May in zwaar weer

Normaal gezien zou de stemming morgen hebben plaatsgevonden. Dat werd vanmorgen nog bevestigd door Milieuminister Michael Gove (Con.). De regering van May bevindt zich in zwaar weer sinds de premier haar ontwerpakkoord voor de ‘Brexit’ voorstelde. Haar plannen weten noch het ‘Leave’-kamp en noch het ‘Remain’-kamp te bekoren.

De afgelopen maand stapten al verschillende regeringsleden op: Sam Gyimah (Con.), de Britse minister van Wetenschap en Universiteiten,  Shailesh Vara (Con.), staatssecretaris van Noord-Ierse Zaken, staatssecretarissen Dominic Raab (Con.) en Esther McVey (Con.) en onderminister Suella Braverman en Parlementaire Private Secretaris (PPS) van het Onderwijsministerie Anne-Marie Revelyan.