Als het van PETA afhangt gebruikt u binnenkort geen ‘dieronvriendelijke’ uitdrukkingen als “twee vliegen in een klap” of “de koe bij de horens vatten” meer. Volgens de dierenrechtenorganisatie is dergelijk taalgebruik vergelijkbaar met racisme en homofobie.

“Net zoals het onaanvaardbaar werd om racistische, homofobe of validistische taal te gebruiken, zullen uitdrukkingen die de wreedheid tegen dieren bagatelliseren, verdwijnen”, tweette PETA. “Woorden zijn belangrijk, en naarmate ons begrip van sociale rechtvaardigheid evolueert, evolueert onze taal mee. Hier is hoe je speciesisme uit je dagelijkse gesprekken kunt verwijderen.”

“Bloem bij de doorns vatten”

Daarom wil de dierenrechtenorganisatie dat u ‘diervriendelijke’ uitdrukkingen gebruikt ter vervanging van uitdrukkingen zoals “twee vliegen in een klap” of “de koe bij de horens vatten”. Dat laatste zou dan “de bloem bij de doorns vatten” worden.

De reacties lieten niet lang op zich wachten. De ontslagnemende Amerikaanse Senator Orrin Hatch (Rep.) reageerde op de oproep van PETA door een video te tweetten waarin te zien is hoe hij van spek geniet.