Twee Israëli’s werden in de buurt van een Israëlische nederzetting in de Westelijke Jordaanoever doodgeschoten. De aanval is waarschijnlijk een vergelding op het doden van twee Palestijnse terreurverdachten.

Een Palestijn heeft twee Israëli’s doodgeschoten bij een bushalte nabij Ofra, een Israëlische nederzetting in de Westelijke Jordaanoever. Er vielen ook twee gewonden. Enkele uren daarvoor schoten Israëlische troepen twee Palestijnse terreurverdachten dood.

Hoogzwangere vrouw neergeschoten

Een van die verdachten zou zondag het vuur geopend hebben op een groep Israëli’s. Daarbij vielen zeven gewonden waaronder een hoogzwangere vrouw. De dokters waren er niet in geslaagd haar kind te redden.

De aanvallen zijn waarschijnlijk het werk van Hamas en de Islamitische Jihad. Er wordt gevreesd dat de aanvallen een spiraal van geweld teweeg zullen brengen. Het Israëlische leger heeft intussen de Palestijnse stad Ramallah afgezet en is op zoek naar de verdachten. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu (Likoed) kondigde ook aan dat hij een hele hoop Israëlische huizen, die in Palestijns gebied gebouwd werden zonder vergunning, zou ‘legaliseren’.