Oostenrijks vicekanselier Heinz-Christian Strache (FPÖ) pleit voor een uitgaansverbod na 20 uur voor asielzoekers, na de moord op een 16-jarig meisje door een Afghaan. Dat zegt hij in een interview met Österreich (Oe23).

Na de moord op een 16-jarig meisje door een Afghaan in Steyr pleit Johann Gudenus van de rechtsnationalistische FPÖ voor een uitgaansverbod om 20 uur voor asielzoekers. Hij krijgt daarin bijval van partijgenoot en vicekanselier Heinz-Christian Strache, al wil hij het geen avondklok noemen. “Zoiets noemt men de huisregels”, zegt Strache in een interview met Österreich (Oe24).

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

“Geweld toegenomen”

“Maar ja, het zou verstandig zijn om in de huisregels duidelijk te stellen dat het voor de heren niet langer mogelijk zou moeten zijn om vanaf 20.00 uur gewoon in en uit te gaan”, klinkt het verder. “We weten dat sommige groepen, zoals Afghanen, met veel geweld optreden. Messengeweld en geweld tegen vrouwen zijn toegenomen. Je hebt een verantwoordelijkheid.”

ADVERTENTIE