De Israëlische premier Benjamin Netanyahu (Likoed) en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan (AKP) zijn in een stevige woordenwisseling verwikkeld geraakt. Erdogan verweet de Israëli’s “vrouwen en kinderen” te schoppen als ze op de grond liggen. Netanyahu noemde Erdogan dan weer “een antisemitische dictator”. Dat schrijft The Jerusalem Post.

De bal ging aan het rollen toen de Turkse president Recep Tayyip Erdogan (AKP) de Turkse jeugd in Istanboel toesprak. “De Joden in Israël schoppen de mensen die op de grond liggen. In feite schoppen Joden niet alleen mannen, maar ook vrouwen en kinderen als ze op de grond vallen”, zei Erdogan. “Maar als moslims zullen deze mensen [de Joden] worden geconfronteerd als ze de moed hebben om met ons om te gaan en wij zullen ze een lesje leren.”

“Antisemitische dictator Erdogan”

Op een evenement in Tel Aviv voor christelijke soldaten van het Israëlisch leger sloeg de Israëlische premier Benjamin Netanyahu (Likoed) terug. “Ik werd net blootgesteld aan het dagelijks ‘getrol’ van de antisemitische dictator Erdogan”, zei Netanyahu, die alle anti-Erdogan passages uit zijn toespraak op Twitter plaatste.

“Hij is geobsedeerd door Israël”, zei de Israëlische premier. “Hij weet wat een ethisch leger is en hij weet wat een echte democratie is, in tegenstelling tot een leger dat vrouwen en kinderen in Koerdische dorpen uitmoordt en een staat die, tot mijn spijt, met de dag dictatorialer wordt. Hij is geobsedeerd door Israël. Maar er is verbetering. Erdogan viel me vroeger elke twee uur aan en nu is het elke zes uur”, besluit Netanyahu.