Het is niet uitgesloten dat Israël Libanon zal binnenvallen om daar tunnels van de door Iran gesteunde militie Hezbollah te vernietigen. Dat liet een Israëlische minister op vrijdag weten.

Het Israëlische leger kondigde deze week aan dat het tunnels had gevonden onder de grens tussen Israël en Libanon. De tunnels zouden door de Libanese sjiitische militie Hezbollah gebruikt kunnen worden om het noorden van Israël te infiltreren. Er ging afgelopen week een operatie van start om de tunnels te sluiten.

“Libanese regering verantwoordelijk”

Tot nu toe beperkte de operatie zich tot de Israëlische kant van de grens. Maar Israel Katz, de Israëlische Inlichtingenminister, liet gisteren verstaan dat een inval van Libanon niet uitgesloten is. “Als wij denken dat men aan de andere kant van de grens moet werken om de tunnels tegen te houden, dan zullen wij aan de andere kant van de grens werken”, aldus Katz.

Donderdag zei het Israëlische leger dat het “de Libanese regering, het Libanese leger en de troepen van de Verenigde Naties in Libanon verantwoordelijk acht voor alle gebeurtenissen die in en vanuit Libanon plaatsvinden”.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/