De lichamen van de Deense Louise Vesterager Jespersen (24) en de Noorse Maren Ueland (28) werden maandag vermoord teruggevonden in een afgelegen bergachtig gebied in Marokko. De lichamen van de twee toeristes zouden sporen van “extreem geweld” in de halsstreek vertoond hebben. Volgens sommige bronnen werden zij onthoofd. De autoriteiten gaan uit van terrorisme. De daders zouden banden hebben met Islamitische Staat (IS).

De lichamen van de twee jonge Scandinavische vrouwen werden maandag teruggevonden in afgelegen bergachtig gebied in de buurt van Imil, een klein dorpje in de hoge Atlas. Het Deense slachtoffer was de 24-jarige Louisa Vesterager Jespersen. Het Noorse slachtoffer was de 28-jarige Maren Ueland. Al snel vermoedden de Marokkaanse autoriteiten een terroristisch motief.

Vermoedelijk banden met Islamitische Staat

De lichamen van de twee toeristes zouden sporen van “extreem geweld” in de halsstreek vertoond hebben. Volgens sommige bronnen werden zij onthoofd. Er circuleert ook een video op sociale media waarop te zien zou zijn hoe zij onthoofd werden. Daarin noemden de moordenaars de daad een “wraakactie”. De veiligheidsdiensten onderzoeken nu de authenticiteit van de video.

Een verdachte werd reeds in Marrakesh gearresteerd. De Marokkaanse veiligheidsdiensten zijn nog op zoek naar drie andere verdachten. Er wordt vermoed dat zij banden hebben met Islamitische Staat. “We werken eraan om drie andere voortvluchtige verdachten voor het gerecht te brengen”, zegt politiewoordvoerder Boubker Sabik.