Deze zondag vindt de ‘Mars tegen Marrakesh’ plaats in Brussel. Een aantal rechtse studenten- en jongerenorganisaties verzetten zich tegen de goedkeuring van het VN-migratiepact door de huidige minderheidsregering en het parlement en slaan de handen in elkaar tijdens deze betoging. Hieronder volgt de integrale toespraak van mede-organisator en voorzitter van Vlaams Belang Jongeren, Bart Claes, zoals die aan onze redactie werd bezorgd.

“Beste vrienden, zoveel volk! En dat allemaal voor een manifestatie die volgens de regerende politici niet eens had mogen plaatsvinden! Ja beste vrienden, heel de wereld mag hier in Brussel, in ONZE hoofdstad komen betogen: Van boeddhisten tot sans-papiers. Van Congolezen tot Baltische melkboeren. Maar wij, als wij Vlamingen hier in onze eigen hoofdstad willen betogen tegen het Marrakesh-immigratiepact mag dat blijkbaar niet van de socialistische burgemeester. Van een dictatuur gesproken!”

“Maar ondanks alle stokken die ze de voorbije week in onze wielen hebben gestoken, zijn we hier vandaag met duizenden aanwezig. Wij zijn niet naar hier gekomen om vernielingen aan te brengen of te rellen. Wij zijn niet naar hier gekomen omdat we hele bevolkingsgroepen zouden uitsluiten of zelfs haten. Wij zijn naar hier gekomen omdat wij het beu zijn dat onze grenzen systematisch worden opengesteld en afgebouwd voor massa-immigratie.”

Verzet tegen een “systeem van elite-politici”

“Dit is geen manifestatie tegen andere mensen. Dit is een manifestatie tegen een systeem. Een systeem van elite-politici die steeds opnieuw boven onze hoofden beslissen om onze toekomst te hypothekeren en weg te geven, zonder ooit onze mening te vragen. Daartegen komen wij vandaag op straat!”

“Want het zijn de ministers, de Europese commissarissen en hun lobbyisten die onze toekomst en zelfs onze centen hebben gestolen. Zij zetten de grenzen open voor heel de wereld maar maken tegelijkertijd het land voor óns onleefbaar. En om hun globalistische fantasieën te kunnen realiseren moeten wij betalen. En het gevolg is dat onze mensen niet meer rondkomen. Duurder gas. Duurder water. Duurdere benzine. Meer BTW. Belastingen op kachels en weet ik veel wat nog allemaal… Onze regering is er zelfs in geslaagd om een suikertaks te heffen op cola zero!”

“Het laatste nieuwe destructieve idee konden we deze week lezen in de krant. De heren en dames die daar zo prettig resideren in het Europees Parlement hebben beslist dat wie van een ander Europees land naar hier komt en slechts één dag werkt, dat die persoon al een uitkering moet kunnen krijgen. Dus terwijl u er een flexijob moet bijnemen om rond te komen, gaan we mensen die hier één dag hebben gewerkt een win for life geven. Waan-zin!”

Optimistisch voor de toekomst

“Maar beste vrienden. Het is niet al kommer en kwel. Ik sta hier vandaag met een boodschap van hoop en optimisme. Het verzet tegen die wereldvreemde elite groeit met de dag. In Italië en Oostenrijk zijn er al regeringen die de wil van hun volk wel vertegenwoordigen. In Brazilië zal de nieuwe premier in januari uit het Marrakesh pact stappen. In Frankrijk zijn de gele hesjes de Rothschildbankier Macron op de knieën aan het dwingen.”

“En in ons eigen land heeft de Stop Marrakesh-campagne de regering in een existentiële crisis gestort. En of je nu een geel hesje draagt of met een Vlaamse leeuw staat te zwaaien. Het maakt niet uit. Wij maken deel uit van een internationale opstand tegen de wereldvreemde elites. Wij willen onze toekomst terug in eigen handen nemen.”

“En om af te sluiten wil ik dan ook het woord richten tot premier Michel. Want ik weet dat hij kijkt. Mijnheer Michel, stap op. Neem ontslag! Hou de eer aan uzelf. Want u vertegenwoordigt ons niet langer. Uw beleid en houding kunnen in Vlaanderen op nog geen derde van de stemmen rekenen. Neem ontslag en organiseer nieuwe verkiezingen. Zodat wij eindelijk onze stem kunnen laten horen over dit verschrikkelijke immigratiepact. Want wij willen geen land zonder grenzen. Wij willen geen premier die plat op de buik gaat voor internationale organisaties. Wij willen een premier die aan zijn eigen volk denkt. Ja, wij willen een premier die altijd en overal zal zeggen: Eerst onze mensen! Dank u!”