Afgelopen zondag vond de ‘Mars tegen Marrakesh’ plaats. De Mars betrof een initiatief van allerlei rechtse organisaties – waaronder het KVHV, NSV!, Vlaams Belang Jongeren, Voorpost en Schild & Vrienden – die zich allemaal tegen het VN-Migratiepact kanten. Onze redactie bracht ter plaatse live-verslaggeving uit, die u hier nogmaals kunt herlezen, maar nam ook tal van beelden op.

Gisteren vond een grootschalige betoging plaats tegen het VN-Migratiepact van Marrakesh, een internationale overeenkomst die onder meer gezinshereniging wil faciliteren en migratie wil reguleren. De politie telde officieel 5.500 deelnemers aan het Schumanplein, maar liet hierbij weten dat er nog vele betogers bij arriveerden, waardoor schattingen tussen de 6.000 en de 7.000 betogers landden. De betoging zelf verliep zonder incidenten, maar na de officiële afloop zochten enkele tientallen hooligans al snel heibel. 97 mensen werden opgepakt, waarvan 6 gerechtelijk. De organisatoren distantieerden zich echter snel en duidelijk en rond 15u00 keerde de rust terug. Een beeldverslag.