Opmerkelijke beelden van een Nederlandse trucker op Facebook. Hij kon filmen hoe illegalen zich op de autosnelweg verscholen in gloednieuwe auto’s die vervoerd werden. “Je maakt ook vanalles mee in België. Zit je rustig te kijken naar nieuwe Nissans, zitten er al passagiers in”, zette de man op zijn Facebook.

De problematiek van illegalen en transitmigranten (illegalen die geen asiel willen aanvragen in ons land maar willen doorreizen) sleept al jaren aan. Momenteel zouden er in België ruim 200.000 illegalen verblijven, wat in bepaalde regio’s voor veel overlast zorgt. Vooral in West-Vlaanderen (maar ook in Brussel) ondervindt men de gevolgen van het talrijke aantal illegalen.

Creatief

Illegalen proberen vanop snelwegparkings in ons land massaal in vrachtwagens te klimmen om op die manier Groot-Britannië te bereiken. Ze gaan daarbij steeds creatiever te werk, zo blijkt uit videobeelden die een Nederlandse trucker gisteren kon maken op de snelweg in West-Vlaanderen. “Je maakt ook vanalles mee in België. Zit je rustig te kijken naar nieuwe Nissans, zitten er al passagiers in”, zette de man op zijn Facebook.

Op de snelweg reed hij een vrachtwagen voorbij die geladen was met splinternieuwe Nissans. Plots zag hij dat de portieren van de auto’s open- en dichtgingen en merkte hij beweging op in de auto’s. Hij liet de vrachtwagen opnieuw inhalen om er op die manier videobeelden van te kunnen maken. Op die beelden is te zien hoe verschillende transitmigranten verscholen zitten in de auto’s.

Bij het parket van Brugge is men op de hoogte van het nieuwe fenomeen. Vele transitmigranten zouden op zoek zijn naar nieuwe methodes om in Groot-Brittannië te raken.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/