De identiteit van de jongemannen die afgelopen weekend een gewapende homejacking uitvoerden in Maasmechelen is bekend. Het gaat om twee jongeren van Turkse origine die gekend waren bij het gerecht voor eerdere feiten. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Eén van hen is slechts 16 jaar. 

Vrijdagnacht omstreeks 23u stampten twee mannen de achterdeur in van een huis in Maasmechelen. De bewoners waren toen enkele minuten eerder thuisgekomen. Meteen bedreigden de homejackers de bewoners met een wapen, maar de vader des huizes verweerde zich. Hij kon uiteindelijk één van de daders overmeesteren, de andere vluchtte weg. De vader liep daarbij wel een schotwonde op.

Turkse origine

Samen met zijn zoon hield hij één van de daders in bedwang tot de politie ter plaatse was. Het gaat om een 16-jarige jongen, van wie de identiteit geheim moet blijven omdat hij minderjarig is. Wat we wel weten is dat het gaat om een jongen van Turkse origine genaamd E.R. en op slechts 700 meter afstand woont van het huis waar de homejacking plaatsvond. Hij is gekend bij het gerecht.

Zijn kompaan die wegvluchtte en het schot loste kon intussen ook gevat worden. Aanvankelijk werd gedacht dat het een leeftijdsgenoot van de 16-jarige dader zou zijn, maar nu blijkt de tweede dader wel meerderjarig te zijn. Het gaat om de 19-jarige Bekir C., die ook van Turkse origine is. Net als zijn minderjarige vriend is ook hij gekend bij het gerecht voor eerdere criminele feiten.