Een man van Afrikaanse origine die een jong meisje verkrachtte in Leuven komt er vanaf zonder effectieve straf. De rechter verleende de man de gunst van een straf met uitstel vanwege zijn blanco strafblad. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De feiten dateren intussen van ruim 5 jaar geleden en vonden plaats in het centrum van de stad Leuven. Een jonge man en vrouw wilden na een nachtje uitgaan de avond afsluiten op de trappen van het Leuvense stadhuis, toen een dertiger van Afrikaanse origine hen opmerkte. Hij duwde de jongeman genaamd Niels H. weg en verkrachtte diens vriendin.

Geen effectieve straf

Niels sprak enkele agenten aan in de buurt van het stadhuis en vertelde wat er gebeurd was. Toen ze ter plaatse kwamen zagen ze net de Afrikaanse man de trappen aflopen. Het meisje was zwaar onder de indruk van de feiten en bevestigde dat ze verkracht werd door de man, wat ook bewezen werd door het sporenonderzoek.

Tijdens het onderzoek beweerde de dertiger dat hij toestemming had gekregen om seks te hebben met het meisje en dat ze stomdronken was dus niet kon weigeren. De rechter toonde zich mild voor de man omdat hij nog een blanco strafblad had. Daarom kreeg hij geen effectieve straf, maar een straf met uitstel.

ADVERTENTIE