Omstreeks 20u00 vond er een schietpartij plaats in het centrum van de Franse stad Straatsburg. Volgens de politie vielen er 3 dodelijke slachtoffers. Daarnaast raakten er 13 mensen gewond. De lokale prefectuur vraagt inwoners om binnen te blijven en het door de politie afgezette gebied te vermijden.

De kerstmarkt in Straatburg was volgens VTM NIEUWS al zeer sterk beveiligd. Zo werd elke brug naar het historisch centrum afgezet en moesten betogers hun tassen laten controleren. Daarnaast kregen alleen grondig gecontroleerde auto’s van bewoners toegang tot het historische centrum. Vroege informatie duidt op de schutter als een geradicaliseerde moslim.

Parket opent terreuronderzoek

Bronnen vertellen aan de Franse krant Le Figaro dat het Parijse parket een terreuronderzoek heeft geopend. Daarnaast is het aantal getroffenen volgens de lokale prefectuur opgelopen naar 4 dodelijke slachtoffers en 13 gewonden, waarvan 8 zwaar.

Politie spoort dader op

Een schutter opende rond 20 uur het vuur in het centrum van Straatsburg en maakte meerdere slachtoffers. Een van de personen overleed, tien anderen werden naar het ziekenhuis overgebracht. Momenteel spoort de politie volgens De Morgen de dader op.

ADVERTENTIE