Bij een homejacking in Maasmechelen zijn vrijdagnacht twee gewonden gevallen: één van de daders en een bewoner. De daders, twee minderjarigen, vielen gemaskerd en gewapend het huis binnen, maar de bewoner verzette zich. Hij kon één van de jongemannen overmeesteren, de andere nam de benen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De feiten dateren van vrijdagnacht, omstreeks 23u, en vonden plaats in het Limburgse Maasmechelen. Enkele minuten nadat de bewoners thuiskwamen van een verjaardagsfeestje stampten twee gemaskerde inbrekers de achterdeur van het huis in en stormden ze de hal binnen.

Minderjarig

De 15-jarige zoon, die op dat moment in de hal stond, werd meteen onder schot gehouden door de inbrekers. Zijn moeder getuigt in Het Laatste Nieuws: “Hij werd onder schot gehouden en moest tegen de auto gaan staan. Mijn man heeft zich meteen gemoeid, en heeft één van die gastjes vastgepakt.” 

Er ontstond een gevecht en de vader, Alain, slaagde erin één van de homejackers te overmeesteren. Zijn kompaan trok een wapen en schoot Alain in zijn arm. Vervolgens sloeg hij op de vlucht en liet hij zijn collega homejacker achter. Alain en zijn zoon hielden de man in bedwang tot de politie ter plaatse kwam, en gaven hem daarbij enkele rake klappen.

(Lees verder onder de tweet.)

Zijn toestand leek even zorgwekkend en hij werd met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd. Daar bleken zijn verwondingen minder erg dan aanvankelijk gedacht. Alain liep een schotwond op in zijn arm en moest geopereerd worden. Tot overmaat van ramp was Alain vrijdag jarig. “Op de dag dat hij zijn verjaardag viert, dit moeten meemaken. Ongelooflijk”, aldus zijn vrouw.

Wie de twee homejackers zijn, is niet bekend. Wel is zeker dat ze beide minderjarig zijn, waardoor politie of parket hun identiteit niet mag vrijgeven.