In het Oost-Vlaamse Lebbeke heeft een groepje allochtone jongeren een 26-jarige jongeman enkele dagen geleden zwaar toegetakeld. Het slachtoffer verkeerde twee dagen in levensgevaar. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Er werden inmiddels drie 15-jarigen gearresteerd, ze zijn alle drie bekend bij de politie voor eerdere criminele feiten.

De feiten dateren van woensdagavond en vonden plaats vlakbij de ijspiste in het Oost-Vlaamse Lebbeke. Eén van de meisjes dat bij het groepje daders hoorde filmde alles en de beelden doken nadien op op sociale media. Op die videobeelden is te horen hoe het groepje jongeren lachend Arabisch tegen elkaar praat terwijl ze hun slachtoffer proberen in elkaar te slaan. Ze roepen onder meer verschillende keren “wollah”, wat letterlijk ‘ik zweer het op Allah’ betekent.

Levensgevaar

Op de videobeelden is ook te zien hoe de allochtone jongemannen het slachtoffer op de grond proberen te duwen, waarin ze uiteindelijk ook slagen. Vervolgens valt ook de rest van de groep het op de grond liggende slachtoffer aan. Ze slaan en stampen hem tot het slachtoffer bewusteloos en bloedend op de grond ligt. Vervolgens vluchten ze – opnieuw al lachend – weg.

Het slachtoffer moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis worden afgevoerd en verkeerde zelfs twee dagen in levensgevaar. De daders zijn acht minderjarigen die allen bekend waren bij de politie. Drie 15-jarigen werden intussen opgepakt en voor de jeugdrechter geleid. Eén van hen werd in een gesloten instelling geplaatst, de rest werd vrijgelaten.

“Het gaat om drie jongeren van 15 jaar die al geïdentificeerd werden”, aldus Sarah Demeyer van het parket aan Het Laatste Nieuws. “Verschillende getuigen zagen hoe het slachtoffer werd toegetakeld door de jongeren. Twee van hen, die in Lebbeke en Dendermonde wonen, werden voorgeleid bij de jeugdrechter in Dendermonde. De derde minderjarige, afkomstig uit Opwijk, werd voorgeleid bij de jeugdrechter in Brussel.”

Vechtpartij allochtonen – Lebbeke

Allochtonen terroriseren de gemeente Lebbeke. Stop deze "culturele verrijking", WEG HIERMEE!

Publiée par Vlaams Belang sur Vendredi 28 décembre 2018