In de Oostenrijkse stad Steyr heeft een Afghaanse jongeman een 16-jarig meisje vermoord met een mes. Zondagavond trof de moeder van het meisje haar dochter dood aan in haar kamer. De Afghaan vluchtte weg maar gaf zichzelf dinsdagmiddag aan bij de politie in Wenen. Dat meldt de Oostenrijkse krant Tiroler Tageszeitung

De dader, een 17-jarige Afghaan, kwam tussen 2015 en 2016 naar Oostenrijk en verbleef er in een asielzoekerscentrum. Enkele maanden geleden leerde hij het slachtoffer, de 16-jarige Michelle, kennen. Sindsdien waren ze bevriend en zouden ze ook een tijdje een relatie gehad hebben. Zondag waren de twee in de slaapkamer van het 16-jarige meisje, toen het om nog onduidelijke redenen misliep.

Mes

Omstreeks 23u ‘s avonds wilde de moeder van het meisje een kijkje gaan nemen omdat ze al een lange tijd niets meer gehoord had van haar dochter. Toen ze de kamer wilde binnengaan merkte ze dat de deur gebarricadeerd was met een doos. Ze duwde de doos opzij en trof het levenloze lichaam van haar dochter aan. De Afghaan was weggevlucht langs het openstaande raam.

In de kamer trof de moeder ook een bebloed mes aan, het vermoedelijke moordwapen. Uit de autopsie bleek dat het meisje inderdaad overleed door verschillende steekwonden in haar longen. Er werd een klopjacht opgezet naar de Afghaanse jongeman, die door zijn mobiele telefoon gelokaliseerd werd in Wenen. Nadat de politie een opsporingsbericht van de man verspreidde, gaf hij zichzelf aan bij de politie.

De jongeman bekende de moord en werd gearresteerd. Het motief van de man is vooralsnog onduidelijk. Het onderzoek werd intussen overgenomen door de Oostenrijkse federale politie.