De vakbonden die vertegenwoordigd zijn bij bpost roepen hun leden op om te stoppen met de wilde stakingen. Afgelopen nacht breidden deze zich uit van Waalse sorteercentra naar Gent, Antwerpen en Brussel. “Het punt is intussen gemaakt”, zegt Jean-Pierre Nyns van de socialistische vakbond ACOD nu tegenover VTM NIEUWS.

Ondanks dat de bonden begrip toonden voor de houding van de spontane stakers bij bpost, roept men nu toch op om het staken te staken. “Het punt is intussen gemaakt”, vertrouwt Nyns toe aan VTM. “Geef ons nu de tijd en de ruimte om met de directie te onderhandelen.” Hij wordt bijgestaan door Marc De Mulder van het VSOA (Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt): “Alleen in een sereen klimaat kunnen we tot een onderhandelde oplossing komen.”

Stakers denken dat eerder begrip bonden oproep was om nieuwe acties: “Dat was zeker niet de bedoeling”

Na de gecoördineerde acties vorige week bij bpost werd afgesproken om volgende week de onderhandelingen met de directie te hervatten. Toch werden afgelopen nacht in Brussel en Gent spontane stakingsposten opgericht die verhinderen dat de gesorteerde post weg kon. In het sorteercentrum van Antwerpen was er ook een korte werkonderbreking, maar het centrum werd niet geblokkeerd.

Ondanks dat de vakbonden zelf bevestigden dat de gecoördineerde acties opgeschort zijn, erkende men wel de wilde stakingen als legitiem protest. Maar De Mulder stelt dat dit begrip verkeerd werd begrepen als een oproep tot nieuwe stakingen: “Dat was zeker niet de bedoeling”. De vakbondsman wijst er ook op “veel goeie punten” te vinden zijn in het eerste voorakkoord. “We moeten daarop voortbouwen”, zo laat De Mulder nog weten aan VTM.

De oorzaken van de staking zijn veelvuldig. De vakbonden hekelen zo het vermeend gebrek aan respect vanwege de CEO jegens het personeel en vrezen tevens dat er nieuwe besparingen aankomen. Maar bpost-topman Koen Van Gerven liet donderdag nog weten “dat we vastberaden zijn om nu tot een finaal akkoord te komen, een akkoord met respect voor het welzijn van alle medewerkers en dat ruimte geeft om bpost aan te passen aan de verwachtingen van de klant”.