In Duitsland heeft een 20-jarige Afghaan een bejaarde man om het leven gebracht door zijn keel over te snijden. De Afghaan is een uitgewezen asielzoeker dit tot januari 2019 in Duitsland mocht blijven. Het slachtoffer is de vader van een vluchtelingenhelpster die de Afghaan in huis had genomen. Dat meldt de Duitse krant Bild.

Drama in de Duitse stad Wittenburg vorige week. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 85-jarige man in zijn eigen huis vermoord. Een Afghaanse man sneed hem de keel over en vluchtte weg. Een huishoudhulp zag alles gebeuren en verwittigde de politie. Zaterdagnamiddag kon de Afghaan gearresteerd worden door de Duitse politie.

Vader van vluchtelingenhelpster

Het blijkt om een Afghaanse asielzoeker te gaan die lang in een opvangcentrum in de buurt verbleef. Zijn asielaanvraag werd recent afgewezen, maar van de Duitse autoriteiten mocht de man tot eind januari 2019 in Duitsland blijven. Een vluchtelingenhelpster nam de man vervolgens in huis, maar dat liep dus volledig mis.

Vrijdagnacht zag de huishoudhulp via de camera van de babyfoon dat de Afghaan in de slaapkamer van de bejaarde man was. Aanvankelijk dacht de huishoudhulp dat de Afghaan de man aan het helpen was met zijn deken, tot hij plots zag dat hij met een mes aan diens keel stond. Hij verwittigde meteen de politie, maar de Afghaan kon dus pas de volgende dag gearresteerd worden.

De Afghaan zit momenteel in voorhechtenis in de Duitse gevangenis en zal worden aangeklaagd voor moord.