Bijna twee-derde van de Duitsers wil dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) aftreedt in 2019. Dat blijkt uit een rondvraag van Bild. Eerder kondigde zij aan dat ze zich niet opnieuw kandidaat zal stellen om voorzitter te worden van haar partij. Wel zal ze haar huidige ambtstermijn uitzitten tot 2021.

Vorige week kondigde de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) aan dat ze zich niet opnieuw kandidaat zal stellen om voorzitter te worden van de CDU op het partijcongres in december. Desalniettemin wil ze haar volledige ambtstermijn als bondskanselier uitzitten tot 2021. Dat is echter het tegenovergestelde van wat de Duitsers willen. Zo blijkt uit een onderzoek van Insa in opdracht van Bild.

62,2 procent wil dat Merkel aftreedt

Op de vraag “Moet Angela Merkel ook haar kanselierschap voortijdig opgeven na haar terugtrekking uit het partijvoorzitterschap van de CDU?” antwoordde een meerderheid van de respondenten positief. 62,2 van hen vindt dat Merkel begin 2019 moet aftreden. 37,8 procent vindt dat ze haar ambtstermijn best mag afmaken. Voor de peiling werden 4.000 Duitsers ondervraagd.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/