Er komt dan toch overleg tussen de directie van bpost en de vakbonden. Die laatsten dreigen met een vijfdaagse staking als er geen rekening werd gehouden met hun wensen. Topman Koen Van Gerven heeft zondag de sociale partners uitgenodigd om een open en constructief gesprek te houden, zo melden bpost en VRT NWS. ACOD laat echter uitdrukkelijk weten dat gesprekken niet betekenen dat de stakingen worden afgelast: “Geenszins”.

De vakbonden hekelen het vermeend gebrek aan respect vanwege de CEO jegens het personeel en vrezen tevens dat er nieuwe besparingen aankomen. Aanvankelijk werd de staking onafwendbaar geacht, maar de directie gaat nu toch in op het verzoek tot overleg vanwege de bonden. VRT NWS brengt dat Van Gerven graag aan tafel wil zitten en zal “spreken over de uitdagingen waar het bedrijf voor staat en hoe de sociale partners samen kunnen werken aan een gezond toekomstplan voor bpost”.

Vakbond annuleert staking bij bpost niet: “Wij gaan maandag gewoon aan tafel zitten en luisteren”

De bonden waarschuwen echter dat de gesprekken niet betekenen dat de staking zomaar wordt afgeblazen. “Geenszins, wij gaan maandag gewoon aan tafel zitten en luisteren”, aldus vakbondsman Jean-Pierre Nyns van het socialistische ACOD.

Voorlopig is men van plan om in serie 24 uren te staken. Dit in de sorteercentra op 7 november, bij de posttransporten op 8 november, de postbodes op 9 november, aan de loketten, administratie en callcentra op 12 november en tenslotte bij de pakjesverwerking op 13 november.