Hoewel de sp.a in Antwerpen geen al te goede score wist neer te zetten, deed lijsttrekker Jinnih Beels het volgens verschillenden zeker niet slecht. Samen met haar authenticiteit en het aanschaffen van een partijkaart brengt dit Beels nationaal in zicht. Zelf staat de ‘leading lady’ bij de Antwerpse socialisten niet weigerachtig tegenover een nationale rol. “Als ze mij de vraag stellen om lijsttrekker te worden bij de komende verkiezingen, ga ik daar zeker over nadenken”, klonk het zondag op VTM NIEUWS

Na de – toch niet al te beste – verkiezingen besloot Beels om een rode partijkaart aan te schaffen. “Om aan te tonen dat ik hen niet in de steek ging laten, heb ik twee dagen na de verkiezingen mijn partijkaart in orde gebracht. Een cadeau van mij aan de kiezer en ook als teken van vertrouwen in de sp.a”, stelde ze daarover tegen ATV.

Enkele weken en verschillende gesprekken met de burgemeester later weet Beels nog niet of de socialisten met de N-VA zullen besturen. Hoewel ze een bestuursdeelname nooit heeft uitgesloten, wil ze geen schepen onder Bart De Wever (N-VA) worden. “Ik zie mezelf dat niet doen, maar het gaat niet over mij”, stelde ze tegenover VTM NIEUWS. “Het gaat over de partij, over de stad. Ik denk dat we moeten denken in het belang van de inwoners van de stad Antwerpen”.

Coalitiegesprekken zijn evenwel nog niet voor morgen, zo benadrukte Beels. Momenteel ligt de bal in het kamp van De Wever. We hebben een aantal punten zoals mobiliteit, onderwijs, veiligheid enzovoort. Op al die vlakken willen wij het echt anders dan de afgelopen zes jaar. Als de formateur dan zoveel water bij de wijn doet, dat hij onze programmapunten naar voren schuift en zegt dat kunnen wij ook, dan staan wij daar voor open”, klonk het.

Nationale politiek wenkt

Na de desastreuze gemeenteraadsverkiezingen moeten de socialisten volgens Beels een “interne én externe analyse” maken. “De partij beseft dat we nood hebben aan vernieuwing en zuurstof. Ik ben overtuigd dat we veel mensen gaan vinden die de goesting hebben om van SP.A weer een grote partij te maken”, stelde ze tegenover VTM NIEUWS. Concreet denkt Beels aan ‘participatie van onderuit‘ of met andere woorden: mensen uit het werkveld binnenhalen.

Zelf staat Beels niet weigerachtig tegenover deelnemen aan de komende nationale verkiezingen. “Als ze mij de vraag stellen om lijsttrekker te worden bij de komende verkiezingen, ga ik daar zeker over nadenken”, klonk het.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/