Ondanks eerdere waarschuwingen en een verbod op discriminatie hebben twee moslima’s nu toch een rijschool opgericht waar enkel vrouwen welkom zijn. Minister Weyts dreigde ermee geen vergunning af te leveren voor de apartheidsrijschool, maar deed dat uiteindelijk toch na beloftes van de toekomstige zaakvoerders. Die beloftes zouden nu dus al gebroken zijn.

Enkele maanden geleden raakte bekend dat de 33-jarige Samira Masrour in ons land een rijschool wilde oprichten waar mannen niet welkom zijn. De rijschool zou dus enkel en alleen vrouwelijke rijinstructrices hebben en uitsluitend vrouwelijke klanten aanvaarden. In Rotterdam baat Masour al enkele jaren een dergelijke rijschool uit, genaamd ‘Salāmoe àlaykoem’.

Herinnert u zich de aankondiging voor een rijschool exclusief voor vrouwen in Merksem nog? Mannen zouden dus niet worden…

Publiée par Annick De Ridder sur Mardi 6 novembre 2018

‘Vrouwen Rijschool’

Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) reageerde furieus en maakte zich sterk dat hij geen vergunning zou geven voor een dergelijke rijschool. “Ik vermoed dat men munt wil slaan uit sommige verwerpelijke geloofsopvattingen die mannen en vrouwen zo veel mogelijk van elkaar willen scheiden.” Samira Masrour zelf ontkende dat.

Nadat de toekomstige zaakvoerder van de rijschool verzekerde dat er geen discriminatie van mannen zou plaatsvinden, kregen ze uiteindelijk toch een vergunning. Nu blijkt echter dat Samira Masrour een onderneming heeft opgericht met de naam ‘Vrouwen Rijschool’, zo staat te lezen op een oprichtingsakte die Vlaams parlementslid Annick De Ridder (N-VA) op Facebook plaatste.

“Dit doet mij vermoeden dat de oprichtster een en ander nog niet volledig begrepen heeft…. Inspectie zal ongetwijfeld volgen”, aldus De Ridder.