In de zuid-oostelijke Italiaanse regio Abbruzzo heeft een migrant een 68-jarige vrouw verkracht op een strand. Dat bericht la Repubblica. De jonge Somaliër had nog maar pas subsidiaire bescherming verworven nadat hij ongeveer een jaar geleden per boot in Sicilië aankwam. “Ik dacht dat hij me wou vermoorden”, zegt het slachtoffer. 

De schijnbaar dakloze Saleban Nuur Shaieb (20) viel de vrouw aan terwijl ze op het strand van Cintoni di Ripari lag te zonnebaden bij het mooie weer die dag. Hij zou het slachtoffer, een gepensioneerde uit het lokale Ortona, zo hard geslagen hebben, dat ze met haar hoofd tegen de stenen op de grond vloog. Daarna vergreep hij zich aan haar. De vrouw van 68  slaagde er uiteindelijk in om te ontsnappen door in zee te lopen.

Voor hij naar het strand afzakte, liep de Somaliër blijkbaar al een tijdje naakt door de straten. Hij begon er te masturberen voor de ogen van verschillende mensen, waarvan er velen de ordediensten verwittigden. Toen die ter plaatse kwamen op het strand, konden ze de jongeman inrekenen. De vrouw werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht met hoofdletsel en schaafwonden. “Ik dacht dat hij me wou vermoorden”, zei ze tegen de dokters.

Ophef in het nieuwe Italië van Salvini

Italiaans vicepremier en leider van de rechts-nationalistische Lega, Matteo Salvini, liet op Twitter zijn verontwaardiging blijken. “Een twintigjarige Somaliër, die op een sloep in Italië aankwam, kleed zich uit en valt een 68-jarige vrouw aan en verwondt en verkracht haar”, zo tweette hij. “Dit is de dankbaarheid voor de bescherming die Italië hem bood! WORM!”. 

De migrant is Italië binnengekomen onder het open-grenzen-beleid van de vorige, sociaaldemocratische regering. Sinds de twee antisysteempartijen Lega en M5S een regering vormden onder de onafhankelijke premier Giuseppe Conte na hun verkiezingsoverwinning in maart, waait er echter een nieuwe wind door Italië. Het Zuid-Europese land ontpopte zich in een sneltempo tot een van de felste critici van de EU, de VN en het globalisme. Vicepremier Matteo Salvini neemt het voortouw in de strijd tegen (illegale) migratie en zit niet verlegen voor een straffe uitspraak. Italië slaagde er met hem als minister van Binnenlandse zaken in om de grote migratiestroom over de Middellandse Zee richting de Laars van Europa grotendeels droog te leggen door de havens te sluiten voor NGO-schepen die ‘reddingsoperaties’ uitvoeren. Ondertussen zijn er geen van zulke schepen nog actief.