Asia Bibi – de katholieke Pakistaanse wiens terdoodveroordeling voor godslastering vorige week ongedaan gemaakt werd – krijgt geen asiel in het Verenigd Koninkrijk. Volgens een actiegroep die haar steunt komt dat door bezorgdheid over mogelijke onrust in het land, aanvallen op ambassades en burgers”. Dat schrijft The Telegraph.

De katholieke Asia Bibi werd in 2010 ter dood veroordeeld wegens godslastering. Afgelopen week besliste het Pakistaanse Hooggerechtshof echter om die straf ongedaan te maken. Haar vrijspraak leidde tot dagen van aanhoudend protest door islamisten. Asia Bibi en haar familie hadden het Verenigd Koninkrijk om asiel gevraagd. Volgens een Britse actiegroep werkte de Britse regering aanvankelijk mee om haar te helpen, maar werd er geen asiel aangeboden.

“Onrust en aanvallen op ambassades en burgers”

“Groot-Brittannië was bezorgd over mogelijke onrust in het land, aanvallen op ambassades en burgers”, beweert Wilson Chowdry van de ‘British Pakistani Christian Association’. “Ze hebben geen automatisch asiel aangeboden, terwijl verschillende landen nu naar voren zijn gekomen. Zij zullen niet naar Groot-Brittannië komen. De familie zal zeker niet naar Groot-Brittannië komen.”

“Ik heb de indruk dat Groot-Brittannië nu een land is dat onveilig is voor degenen die met een beschuldiging van godslastering worden belast. We zijn ons er terdege van bewust dat er extremistische elementen in dit land aanwezig zijn”, klinkt het.