Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft het asielloket van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) in Brussel laten sluiten na een geval van geweld en agressie. Dat stelt Francken op Twitter. Een medewerker van DVZ deelde in de klappen en zou daarbij gewond zijn geraakt. 

Het loket van de Dienst Vreemdelingenzaken bevindt zich in het centrum van Brussel, naast het Maximiliaanpark. Migranten kunnen er asiel aanvragen, maar vanochtend werden één of meerdere migranten plots agressief. Ze vielen daarbij de medewerkers van het asielloket aan.

“Begint bij respect”

“Agressie en geweld aan asielloket. DVZ-medewerker deelde in de klappen. Ik heb opdracht gegeven loket te sluiten. Tot nader order”, aldus Francken op Twitter. Hoe lang het asielloket gesloten blijft, is vooralsnog onduidelijk.


Francken verdedigt zijn beslissing en veroordeelt uitdrukkelijk het geweld. “Asielzoekers komen internationale bescherming vragen aan de Belgische bevolking”, klinkt het nog. “Begint bij respect. Klappen uitdelen aan ambtenaren valt daar niet onder.”