In Duitsland is een 28-jarige man, afkomstig uit Eritrea, gearresteerd voor verschillende verkrachtingen. Opmerkelijk: naast vrouwen wordt de man ook in verband gebracht met seksueel geweld bij schapen en geiten. Zijn DNA komt overeen met gevonden DNA-sporen toen. Dat meldt de Duitse krant Presseportal

Enkele maanden geleden vonden in de Duitse stad Freiburg meerdere gevallen van seksueel geweld plaats op korte tijd. Een eerste incident vond plaats eind mei. Een 30-jarige vrouw werd aangevallen door een man die de vrouw probeerde te verkrachten. Een toevallige voorbijganger kon dat verhinderen. De dader zette het op een lopen.

Zo’n twee weken later, op 12 juni, probeerde de man opnieuw toe te slagen. Deze keer sloeg hij wel in zijn opzet. Een 31-jarige vrouw werd verkracht. De dader vluchtte weg en werd alweer niet gevat.

Opnieuw enkele weken later, op 1 juli, liep de man wel tegen de lamp. Hij probeerde een 20-jarig meisje te verkrachten die met haar fiets op weg was naar huis. De vrouw verzette zich en de dader nam de benen. Even later werd hij gearresteerd.

Verschillende verkrachtingen

Het gaat om een 28-jarige migrant uit Eritrea. Na het nemen van DNA-stalen werd duidelijk dat hij de dader is van de drie (pogingen tot) verkrachting. Maar naast de drie vrouwen wordt de Eritreeër ook in verband gebracht met andere verkrachtingen, van schapen en geiten.

Het DNA van de man komt immers ook overeen met gevonden DNA-sporen bij de verkrachting van enkele schapen en geiten. In de lente van 2017 werden op een boerderij in Freiburg ‘s nachts verschillende dieren seksueel aangevallen. De dader werd nooit gevat, maar nu blijkt het dus om de man uit Eritrea te gaan.