In Pakistan zijn duizenden moslims op straat gekomen tegen de vrijlating van Asia Bibi, een christelijke vrouw die ter dood veroordeeld was voor godslastering. De islamitische wereld verzet zich massaal tegen haar vrijlating en eist dat de vrouw onthoofd wordt.

Asia Bibi zat sinds 2010 in de cel in Pakistan en werd er uiteindelijk ook ter dood veroordeeld. Ze werd opgesloten omdat ze tijdens een ruzie met moslimvrouwen, kritiek geuit had op de islam. Het Pakistaanse Hooggerechtshof besliste enkele weken geleden echter om die straf terug te draaien. De vrouw werd vrijgesproken en vervolgens ook vrijgelaten.

Onthoofding

Maar de islamitische gemeenschap, in Pakistan maar ook in tal van andere islamitische landen, is niet te spreken over de vrijlating van de vrouw. Afgelopen weekend vond opnieuw een grote demonstratie plaats in Karachi, de grootste stad van Pakistan.

Tienduizenden moslims kwamen de straat op om te betogen tegen de vrijlating van Asia Bibi. Foto’s van de vrouw werden in brand gestoken en een menigte woeste (mannelijke) moslims trok kwaad door de stad. Ze eisen dat de vrijlating van Asia Bibi wordt ingetrokken en dat de vrouw alsnog onthoofd wordt.

(Lees verder onder de tweet.)

Asiel in Europa?

De zaak heeft op korte tijd heel wat internationale media-aandacht gekregen, waardoor de vraag in vele landen reist wat er nu met Asia Bibi zal gebeuren. In ons land zette N-VA de deur al open om asiel aan te bieden aan de vrouw, ook Italië zou daarvoor openstaan. Groot-Brittannië zou de vrouw geen asiel durven aanbieden omdat men vreest voor onrust of zelfs terroristische wraak-aanslagen.