Nieuwszender CNN zal een nieuw campagnefilmpje van de Amerikaanse president Donald Trump niet uitzenden. Volgens CNN is het filmpje racistisch en inhoudelijk onjuist. De video hekelt de migrantenstroom vanuit Zuid-Amerika naar de Verenigde Staten. Dat meldt CNN.

De video waarschuwt voor de migrantenkaravaan waar naar verluidt 7.000 migranten uit onder meer Honduras, El Salvador en Guatemala meestappen en die via Mexico naar de VS trekt. Volgens de video zouden er gevaarlijke criminelen tussen zitten zoals de politiemoordenaar Luis Bracamontes die twee agenten doodschoot en beweerde dat hij het jammer vond dat het er ‘slechts’ twee waren. Volgens anderen zitten er vooral economische vluchtelingen en mensen die op de vlucht zijn voor bendes in de karavaan.

“Amerika kan deze invasie niet toestaan. De migrantenkaravaan moet worden gestopt. President Trump en zijn bondgenoten zullen onze grens beschermen en onze families veilig houden. De toekomst van Amerika hangt van jou af. Stop de karavaan en stem Republikeins”, klinkt het in de video. Met het campagnebeeld probeert Trump de Amerikaanse kiezers voor zijn partij te doen stemmen tijdens de ‘midterm’-verkiezingen van volgende week. CNN reageerde op een tweet van Donald Trump Junior, zoon van de president: “CNN heeft in haar berichtgeving overvloedig duidelijk gemaakt dat deze advertentie racistisch is. Wanneer het de kans kreeg om betaald te worden om een versie van deze advertentie aan te nemen, hebben we geweigerd. Dat zijn de feiten.”