De Pakistaanse christelijke vrouw Asia Bibi, die met de dood wordt bedreigd in Pakistan, zal naar alle waarschijnlijkheid asiel krijgen in Duitsland. Dat meldt het Nederlandse Algemeen Dagblad. Asia Bibi werd onlangs vrijgelaten, ondanks het feit dat ze de doodstraf had gekregen wegens ‘godslastering’. De islamitische wereld kwam massaal op straat en eiste dat de vrouw werd onthoofd

Asia Bibi zat sinds 2010 in de cel in Pakistan en werd er uiteindelijk ook ter dood veroordeeld. Ze werd opgesloten omdat ze tijdens een ruzie met moslimvrouwen, kritiek geuit had op de islam. Het Pakistaanse Hooggerechtshof besliste enkele weken geleden echter om die straf terug te draaien. De vrouw werd vrijgesproken en vervolgens ook vrijgelaten.

Maar de islamitische gemeenschap, in Pakistan maar ook in tal van andere islamitische landen, is niet te spreken over de vrijlating van de vrouw. Tienduizenden moslims kwamen op straat om te betogen tegen haar vrijlating. Ze eisen dat Asia Bibi terug gearresteerd wordt en vervolgens ook onthoofd wordt.

Asiel in Europa?

De zaak heeft op korte tijd heel wat internationale media-aandacht gekregen. Omdat Asia Bibi haar leven in gevaar is in Pakistan werd in Europa druk gespeculeerd over mogelijk asiel voor de vrouw in een Europees land. Groot-Brittannië durfde de vrouw naar verluidt geen asiel aanbieden uit vrees voor onrust of zelfs terroristische wraak-aanslagen. Naar alle waarschijnlijkheid zal ze in Duitsland binnenkort wel asiel krijgen.

Volgens haar advocaat, Saif-ul-Malook, is het mogelijk dat Asia Bibi binnen de twee weken naar Duitsland zal komen. “Ze zit op dit moment ondergedoken in een safe house, maar ik heb begrepen dat ze het naar omstandigheden goed maakt”, aldus de advocaat.

De keuze voor Duitsland zou te maken hebben met de snelle gezinshereniging die Duitsland zou aanbieden. Ook de familie van Asia Bibi zou immers in gevaar zijn in Pakistan.