De Catalaanse politie heeft een plot tegen de Spaanse linkse premier Pedro Sánchez voorkomen. De verdachte, een 63-jarige naamgenoot van de premier genaamd ‘Manuel Murillo Sánchez‘ werd gevat in zijn thuis waar hij verschillende wapens bijhield, waaronder scherpschuttersgeweren en een machinepistool.

De Catalaanse politie, de Mossos d’Esquadra, heeft een terreurplot tegen de Spaanse premier verijdeld. Dat laat de veiligheidsdienst zelf weten via Twitter. De gevatte verdachte, die alleen werkte, is een private veiligheidsagent en heeft uitgebreide ervaring met lange afstandswapens. Hij liet “zijn intentie om Pedro Sanchez aan te vallen [weten] in WhatsApp-groepen”, zo klinkt het.

Verdachte: “Ik ben klaar om mij op te offeren voor Spanje”

Een politiewoordvoerder liet weten dat men de naam van de verdachte niet wil bevestigen, maar was wel formeel dat “een 63-jarige man gearresteerd [is] in Terrassa, zo luidt het. “Hij heeft ervaring als sportieve scherpschutter met lange afstandsgeweren. Hij sprak over zijn intentie om Pedro Sanchez aan te vallen in WhatsApp-groepen. Een arsenaal aan wapens, bestaande uit 16 lange afstandswapens en 16 shotguns, werd gevonden bij zijn thuis.”

Público, de Spaanse krant die het nieuws over de arrestatie van de man eerst bracht, schreef nog het volgende: “Hij was de perfectie ‘lone wolf’, een ‘nobody’ met een wapenvergunning wiens expertise rond scherpschieten geen verdenking opwekte, in dezelfde manier dat zijn pistool dragen geen verdenking opwekte omdat hij dit nodig had voor zijn werk.” De verdachte zou in de chatgroepen laten weten hebben dat hij “klaar [was] om zich op te offeren voor Spanje.”

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/