In de Nederlandse stad Leersum worden jonge schoolmeisjes dagelijks lastiggevallen door jonge mannen uit een nabijgelegen asielzoekerscentrum. De meisjes worden geïntimideerd en bedreigd, waardoor velen niet meer naar school durven fietsen. Ouders van de meisjes trekken aan de alarmbel. Dat meldt het Nederlandse Algemeen Dagblad

De jonge mannen uit het asielzoekerscentrum in Leersum zorgen de laatste maanden alsmaar meer voor problemen. Ze nemen de bus zonder te betalen en bedreigen de buschauffeur als hij er iets van durft te zeggen. Maar ook tal van andere mensen klagen over de toenemende overlast van de asielzoekers. Ook jonge meisjes zijn vaak het doelwit van de jonge mannen.

Bedreigd

Vele meisjes moeten voorbij het asielzoekerscentrum fietsen op hun weg naar school. Daar worden ze dagelijks lastiggevallen door de jonge mannen uit het centrum. Ze worden geïntimideerd, uitgescholden en zelfs bedreigd. De meisjes durven intussen niet meer alleen met de fiets naar school gaan, uit angst voor de asielzoekers.

Ouders van de kinderen trekken aan de alarmbel. Meer en meer ouders laten hun kinderen met de bus gaan in plaats van met de fiets, met als gevolg dat de asielzoekers nu vaak aan de bushalte staan om de meisjes lastig te vallen. “Er wordt gesist, getreiterd, allemaal heel vervelend. Soms blijft ze zitten. Als er gezinnen uitstappen, gaat ze er soms wel uit. Alleen zal ze het niet doen”, vertelt een moeder.

Burgemeester Frits Naafs is op de hoogte van het probleem en stelt erover contact te hebben met de wijkagent.